Mylly

Myllyn historia – Suunnitteluvaihe ja rahoitus

Talvella ja keväällä 2005 käytiin maahanmuuttajien taholta vilkkaasti keskusteluja tulevan toimintakeskuksen tarkoituksesta ja toiminnasta. Idea esitettiin mm. Kotkan valtuustoryhmien puheenjohtajille 27.1.2005. Maaliskuussa pohdiskeluihin liittyivät Kotkan maahanmuuttotyön keskeisimmät henkilöt, maahanmuuttokoordinaattori Jaana Kosonen ja vt. sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja Marja-Liisa Grönvall.

Ensimmäisiä tutustumisia Myllyn pihaan ja taloon.

13.4.2005 monikulttuurisen toimintakeskuksen perussuunnitelma esitettiin Kotkan maahanmuutottoimikunnalle, joka päätti, että toimintakeskuksen perustaminen esitettään kaupungin hallitukselle ja sille haetaan ns. EU-rahoitusta.

Syksyllä 2005 työstettiin eri työryhmissä toimintakeskuksen suunnitelmia. Alusta alkaen oli maahanmuuttajien osuus ideoinnissa ja suunnittelussa merkittävä. Erityisen aktiivisesti suunnitteluihin osallistuivat Said Elmi Muhamud (Somaliasta), Vili Laptenok (Venäjältä), Jussi Serengil (Turkista), Freddy van Wonterghem (Belgiasta), Juho Eerola (Suomesta), Arkan Salim (Turkista), Liudmila Pelmola (Venäjältä), Jaana Kosonen (Suomesta) ja Michael Baumberger (Sveitsistä).

Kotkan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi jätti varsinainen projektihakemus Kaakkois-Suomen TE-keskukselle 3.3.2006, josta saatiin myönteinen rahoituspäätös 21.4.2006.

Talon sisätiloissa ruvettiin ideoimaan toimitoja.